Ingrediente
- castraveti proaspeti
- 1 litru otet
- 2,5 litri apa
- 1 lingura cu sare pentru fiecare litru de lichid
- 2 linguri cu zahar pentru fiecare litru de lichid
- boabe de mustar
- boabe de piper
- crengute de marar
- rondele de ceapa
- 10 catei de usturoi
- frunze de telina ( optional )
Mod de preparare
Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.
Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar, o lingura cu boabe de piper si 2-3 crengute de marar. Optional putem pune in borcane si 2-3 frunze de telina.
Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.
Punem in fiecare borcan cate o lingurita cu boabe de mustar, 2-3 rondele de ceapa si 1-2 catei de usturoi.
Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.
Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi. Daca nu au loc intregi, ii putem adauga si felii sau bucati .
Adaugam deasupra crengute de marar uscat si turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii.
Capsam borcanele, le intoarcem pentru 5 minute cu capacul in jos apoi le asezam cu capacul in sus si le acoperim cu prosoape groase pana a doua zi, cand capacele se vor retrage spre interior datorita vidului creat .
Depozitam borcanele in camara sau beci.
Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet, fara sterilizare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|