Ingrediente
- 650g-700 g de ardei copti si curatati de coaja si seminte
- o ligura rasa de sare pentru muraturi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid.
Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor am presarat cu sare.La fiecare strat presaram cu sare pana se umple borcanul.Atentie, ardeii trebuie sa ajunga pana la gulerul borcanului.Uleiuli il incalzim pana ajunge fierbinte,apoi lasam sa se racoreasca pana la 70 grade.Turnam uleiul deascupra ardeilor, capsam si dam la sterilizat ,la temperatura 100 grade pentru o ora. Pentru borcanele mai mici de 480g-500 g e suficient 45 minute. Scoatem din cuptor, intoarcem borcanele cu gura in jos si dam sub patura pana se racesc complet.
Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan fara otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|