Ardei copti la borcan fara otet

Postat de Ksenya in Conserve
10 Aug 2016 | 28049 vizualizari
Ardei copti la borcan fara otet

Am vazut diverse modalitati pentru conservarea ardeilor copti,sunt multe tehnici si retete.Prin congelare sau cu otet.Eu am sa va prezit o reteta ce nu necesita otet.Astfel de conservare va permite ca ardeii sa fie ca baza penru prepararea altor retete. De exemplu :salata de vinete cu ardei copti sau "Ardei copti  a la Durau" ( am s-o prezint mai tarziu).Sau muuulte ,muuulte alte retete

Ingrediente

  • 650g-700 g de ardei copti si curatati de coaja si seminte
  • o ligura rasa de sare pentru muraturi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid.

Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor am presarat cu sare.La fiecare strat presaram cu sare pana se umple borcanul.Atentie, ardeii trebuie sa ajunga pana la gulerul borcanului.Uleiuli il incalzim pana ajunge fierbinte,apoi lasam sa se racoreasca pana la 70 grade.Turnam uleiul deascupra ardeilor, capsam si dam la sterilizat ,la temperatura 100 grade pentru o ora. Pentru borcanele mai mici de 480g-500 g e suficient 45 minute. Scoatem din cuptor, intoarcem borcanele cu gura in jos si dam sub patura pana se racesc complet.

Spor la treaba!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan fara otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

Postat de Bucataras

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.  Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...

Citeste continuarea

Rosii uscate, conservate in ulei

Postat de privatelaura

Rosii uscate, conservate in ulei

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2016, 19:21
foarte buni
la 10.08.2016, 19:52
la 10.08.2016, 20:00
buni
la 10.08.2016, 20:07
Minunati!
la 10.08.2016, 21:20
buni

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking