Ardei copti la borcan fara otet

Postat de Ksenya in Conserve
10 Aug 2016 | 18085 vizualizari
Ardei copti la borcan fara otet

Am vazut diverse modalitati pentru conservarea ardeilor copti,sunt multe tehnici si retete.Prin congelare sau cu otet.Eu am sa va prezit o reteta ce nu necesita otet.Astfel de conservare va permite ca ardeii sa fie ca baza penru prepararea altor retete. De exemplu :salata de vinete cu ardei copti sau "Ardei copti  a la Durau" ( am s-o prezint mai tarziu).Sau muuulte ,muuulte alte retete

Ingrediente

  • 650g-700 g de ardei copti si curatati de coaja si seminte
  • o ligura rasa de sare pentru muraturi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid.

Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor am presarat cu sare.La fiecare strat presaram cu sare pana se umple borcanul.Atentie, ardeii trebuie sa ajunga pana la gulerul borcanului.Uleiuli il incalzim pana ajunge fierbinte,apoi lasam sa se racoreasca pana la 70 grade.Turnam uleiul deascupra ardeilor, capsam si dam la sterilizat ,la temperatura 100 grade pentru o ora. Pentru borcanele mai mici de 480g-500 g e suficient 45 minute. Scoatem din cuptor, intoarcem borcanele cu gura in jos si dam sub patura pana se racesc complet.

Spor la treaba!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan fara otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

Postat de susu

Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana...

Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de diaconta

Gem de struguri

Se spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.08.2016, 19:21
foarte buni
la 10.08.2016, 19:52
la 10.08.2016, 20:00
buni
la 10.08.2016, 20:07
Minunati!
la 10.08.2016, 21:20
buni

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking