Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale

Postat de reisnaor_2006 in Conserve
31 Oct 2016 | 7263 vizualizari
Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale

Am primit doua verze cu frunze mari si m-am gandit ca ar fi pacat sa le folosesc la mancare si m-am gandit sa le acresc pentru sarmale.

Ingrediente

  • 1 varza mare
  • 4-5 litri apa
  • 4-5 lg otet
  • sare mare
  • piper boabe
  • crengute de cimbru

Mod de preparare

      Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de cimbru.Cand apa da in clocot adaugam otetul si varza cu cotorul in sus pe care in prealabil l-am scobit.

       Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit incepem sa desprindem frunzele de langa cotor,rand pe rand ca sa patrunda apa fiarta si la celelalte frunze.Frunzele fierte le scoatem pe o farfurie.Dupa ce frunzele s-au mai racit putin le luam pe fiecare in parte si inlaturam cu ajutorul unui cutit nervurile groase.Le punem in pungi si le depozitam in congelator pentru cand avem nevoie la sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Mere la borcan pentru deserturi

Postat de rocsi_1612

Mere la borcan pentru deserturi

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase, pe care le scurgeti...

Citeste continuarea

Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

Postat de susu

Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 31.10.2016, 14:21
la 31.10.2016, 14:26
la 31.10.2016, 14:34
Bună idee!
la 31.10.2016, 14:43
la 31.10.2016, 15:07
Bravo Roxana! Deastea nu fac, dar apreciez...io mai bine fac o prajitura

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking