Ingrediente
- 3 kg castraveti mici (pentru a ii putea aseza in borcanase)
- 2-3 cepe potrivite
- 2-3 morcovi
- 1,5 l otet
- flori de marar
- boabe de piper si de mustar
- cate o lingurita cu sare (de bucatarie) si o alta de zahar pentru fiecare borcan in parte
Mod de preparare
Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece.
Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele.
Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar.
Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare borcanas), se adauga otetul (cam un sfert din capacitatea borcanului) si se completeaza cu apa.
Se asaza apoi toate borcanele intr-o cratita mai mare, umpluta cu apa, si se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.
Dupa racirea completa, se depoziteaza in camaruta bucatarasului. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la otet (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|