Cataif cu frisca

Postat de miha in Dulciuri
19 Mai 2009 | 10861 vizualizari
Cataif cu frisca

Pur si simplu delicios

Ingrediente

  • 250 g taitei (cat mai subtiri)
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida

Mod de preparare

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se "leaga" taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de Dya

Desert kataif cu alune si fistic

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...

Citeste continuarea

Kadayıf cu crema

Postat de Giana

Kadayıf cu crema

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2009, 10:10
Mi-ai facut o pofta nebuna de cataif.Nu stiu cand am timp, dar o sa-l prepar in curand.Ti-as da 5 furculite, dar le ai deja.
la 20.05.2009, 13:58
Multumesc Magdalena!

Se face atat de usor si atat de repede incat ar trebui sa-l faci cat mai curand.
la 20.05.2009, 15:30
Cred ca se poate folosi si lapte in loc de apa nu?
la 20.05.2009, 19:37
Miha, sunt taitei obisnuiti?
la 20.05.2009, 21:58
Mirela,cred ca se poate folosi si lapte.Dar e asa de bun cataiful asta,chiar si cu apa,incat ar trebui sa pastrezi laptele pentru altceva.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking