Ceafa de porc cu sos de rodii

Postat de gurita_ta2005 in Porc
31 Mar 2014 | 5421 vizualizari
Ceafa de porc cu sos de rodii

Cu aceasta reteta am castigat setul de vase de la Unisol ,am facut de ceva timp reteta dar nu am mai apucat sa o postez. Pentru sos m-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-curcan-cu-sos-de-rodii-28604.html

Ingrediente

  • 2 felii de ceafa de porc
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • frunze de rozmarin
  • curcuma,piper
  • Pentru sos:
  • 1 rodie
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingura de faina
  • praf de ghimbir

Mod de preparare

Feliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se lasa la foc mic.

Pentru sos:

Se pune pe foc sucul de portocale si vinul alb,se adauga praful se ghimbir si se lasa sa scada putin.Jumatate de rodie se stoarce iar din cealalta jumatate se scot semintele.Se adauga si faina si 3 linguri de apa si se amesteca bine.Se lasa cateva minute sa fiarba.

Se serveste cu morcovi cu susan.reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/morcovi-rumeniti-cu-susan-54697.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

Postat de nico15

Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

Punem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2014, 07:09
trebuie sa fie tare buna, Bya!
la 31.03.2014, 07:12
liliana are un gust deosebit,mie mi-a placut
la 31.03.2014, 07:23
, :bd
la 31.03.2014, 07:27
babi
la 31.03.2014, 08:28

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking