Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos Amatriciana

Postat de adasev12 in Porc
25 Ian 2012 | 3545 vizualizari
Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos Amatriciana

e o mancarica f buna pt cina, dar si ca fel principal...ovazul se poate servi si simplu, fara carne....a iesit f bun, si desi initial nu aveam de gand sa postez reteta, fiindca le-am combinat pe moment ingredientele si nu stiam ce.-o sa iasa, la final mi s-a parutinteresant si am zis ca merita sa o postez...

Ingrediente

  • 5 felii ceafa de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin rosu demisec
  • ulei de masline
  • condimente pt porc
  • o crenguta de rozmarin
  • o foaie de dafin
  • o lg pasta de rosii mai subtire
  • 2 maini de ovaz
  • o ceapa mica
  • 3 lg sos amatriciana( l-am avut cumparat, dar se poate face si in casa...o sa revin si cu reteta lui)
  • o mana de parmigiano
  • supa de carne sau apa
  • patrunjel verde
  • salata asortata pt servit

 

Mod de preparare

Intai am facut carnita, ca necesta mai mult timp. Am  amestecat o jum lingurita de condimente pt porc cu o lingura ulei de masline si am uns carnita cu acest amestec. In tigaie am incins ulei de masline si am pus carnita sub capac, la foc mediu spre mic. Nu am vrut sa se prajeasca, ci sa se patrunda inabusit. Am pus si foaia de dafin si rozmarinul si usturoiul feliat si am lasat cateva minute, apoi am adaugat si o lingura de sos de rosii si inca putin piper, apoi am pus vinuul si am lasat in continuare la foc mic vreo jumatate de ora. Am mai adaugat la nevoie cate putina apa, ca sa nu se arda.

Garnitura de ovaz am facut-o astfel: am taiat o ceapa marunt si am pus la calit usor, apoi am adaugat ovazul si am lasat sub capac cu ff putina supa de carne sau apa, am sarat si piperat putin si am lasat pana s-a facut ovazul cam pe jumatate. Am adaugat apoi sosul amatriciana si am lasat sa fiarba bine, completand cu supa de carne pe parcurs, dar putina, doar cat sa fiarba inabusit si sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand e gata ovazul se presara o mana de parmigiano razuit si se amesteca bine cam un minut. Se pune si patrunjelul si se amesteca, apoi stingem focul.

Servim cu niste salata usoara, frumos colorata si buuuuna!!!

Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute in sos alb de branzeturi

Postat de simona72

Chiftelute in sos alb de branzeturi

Pentru chiftele : carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc cu sos de mustar

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2012, 14:27
mmm......ceafa de porc......o bunatate.
la 25.01.2012, 14:28
am sosit!
la 25.01.2012, 14:39
la 25.01.2012, 14:46
Ce interesanta reteta
Mai ales ma tenteaza ovazul :
Pup gombotzeii
la 25.01.2012, 15:26
ce fain arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking