Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
10 Iun 2012 | 7789 vizualizari
Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Ingrediente

  • 4 bucati ceafa de porc

Pentru bait:

  • sare
  • piper boabe
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • 3 linguri sos de soia
  • oregano
  • piper
  • boia

Pentru garnitura

  • 800 g cartofi
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • marar verde

Mod de preparare

Mod de preparare: 

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait   din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait .Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt. Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sărmăluțe în foi de viță

Postat de Ina

Sărmăluțe în foi de viță

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.  Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote...

Citeste continuarea

Escalop de caprior cu coniac

Postat de mihaelar63

Escalop de caprior cu coniac

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 19:18
Ce portie bogata si consistenta!!
la 10.06.2012, 19:19
tare buna mancare..si eu am facut azi pulpa de porc la cuptor
la 10.06.2012, 19:20
Mancare adevarata
la 10.06.2012, 19:20
buna rau
la 10.06.2012, 19:21
nu mai vorbesc cu tine

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking