Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
14 Sep 2020 | 546 vizualizari
Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Este o reteta franceza, adaptata putin la gusturile noastre.

Ingrediente

  • Fasole alba uscata boabe (cca 150gr)
  • carnat afumat
  • bacon
  • 4 carnati proaspeti (tip argentinieni)
  • 1 pulpa de pui (intreaga)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, dafin, cimbru, ierburi de provence,chimen macinat,
  • chilli picant (sau sos picant)
  • 1-2 rosii moi (sau din conserva)
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. 

Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am taiat bucati mai mici). Apoi le scoatem.

In acelasi ulei de masline punem ceapa tocata marunt, morcovul rondele, foaia de dafin, cimbrul verde tocat marunt, apoi adaugam carnatul afumat rondele, ardeiul iute, baconul si el taiat bucati mai mari. Lasam sa se caleasca bine, apoi cand capata o culoare mai rumenie, punem rosiile tocate si ele marunt, pasta de rosii, apoi usturoiul.

Adaugam carnea si carnatul, apoi stropim cu paharul cu vin alb. Lasam la foc mare sa scada vinul si adaugam apoi apa de la fasole. Condimentam cu sare, piper, chimen, boia, ierburi de provence-si lasam sa fiarba acoperit, pana cand carnea e fiarta.

Cand carnea e gata, adaugam fasolea uscata (deja fiarta si scursa), adaugam apa daca e nevoie, amestecam cu grija, mai dam cateva clocote si stingem focul. Lasam acoperit putin sa se intrepatrunda aromele.

Servim cu orez alb alaturi sau doar cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Pilaf cu carnati afumati

Postat de sufletista

Pilaf cu carnati afumati

Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.09.2020, 19:53
Nu am combinat niciodata fasolea boabe cu carnea de pui Merita incercat
la 14.09.2020, 20:00
la 14.09.2020, 20:37
Hmmm, ca să putem savura acest preparat, musai să achiziținoez un vas tajine recunosc că lipsește din bucătăria mea!
la 14.09.2020, 23:55
la 15.09.2020, 07:57
foarte bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking