Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
14 Sep 2020 | 3485 vizualizari
Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Este o reteta franceza, adaptata putin la gusturile noastre.

Ingrediente

  • Fasole alba uscata boabe (cca 150gr)
  • carnat afumat
  • bacon
  • 4 carnati proaspeti (tip argentinieni)
  • 1 pulpa de pui (intreaga)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, dafin, cimbru, ierburi de provence,chimen macinat,
  • chilli picant (sau sos picant)
  • 1-2 rosii moi (sau din conserva)
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. 

Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am taiat bucati mai mici). Apoi le scoatem.

In acelasi ulei de masline punem ceapa tocata marunt, morcovul rondele, foaia de dafin, cimbrul verde tocat marunt, apoi adaugam carnatul afumat rondele, ardeiul iute, baconul si el taiat bucati mai mari. Lasam sa se caleasca bine, apoi cand capata o culoare mai rumenie, punem rosiile tocate si ele marunt, pasta de rosii, apoi usturoiul.

Adaugam carnea si carnatul, apoi stropim cu paharul cu vin alb. Lasam la foc mare sa scada vinul si adaugam apoi apa de la fasole. Condimentam cu sare, piper, chimen, boia, ierburi de provence-si lasam sa fiarba acoperit, pana cand carnea e fiarta.

Cand carnea e gata, adaugam fasolea uscata (deja fiarta si scursa), adaugam apa daca e nevoie, amestecam cu grija, mai dam cateva clocote si stingem focul. Lasam acoperit putin sa se intrepatrunda aromele.

Servim cu orez alb alaturi sau doar cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de sufletista

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...

Citeste continuarea

Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

Postat de mihaelar63

Friptura cu vitel rulat , porc si  cartofi

Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza  si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2020, 19:53
Nu am combinat niciodata fasolea boabe cu carnea de pui Merita incercat
la 14.09.2020, 20:00
la 14.09.2020, 20:37
Hmmm, ca să putem savura acest preparat, musai să achiziținoez un vas tajine recunosc că lipsește din bucătăria mea!
la 14.09.2020, 23:55
la 15.09.2020, 07:57
foarte bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking