Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
14 Sep 2020 | 3512 vizualizari
Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Este o reteta franceza, adaptata putin la gusturile noastre.

Ingrediente

  • Fasole alba uscata boabe (cca 150gr)
  • carnat afumat
  • bacon
  • 4 carnati proaspeti (tip argentinieni)
  • 1 pulpa de pui (intreaga)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, dafin, cimbru, ierburi de provence,chimen macinat,
  • chilli picant (sau sos picant)
  • 1-2 rosii moi (sau din conserva)
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. 

Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am taiat bucati mai mici). Apoi le scoatem.

In acelasi ulei de masline punem ceapa tocata marunt, morcovul rondele, foaia de dafin, cimbrul verde tocat marunt, apoi adaugam carnatul afumat rondele, ardeiul iute, baconul si el taiat bucati mai mari. Lasam sa se caleasca bine, apoi cand capata o culoare mai rumenie, punem rosiile tocate si ele marunt, pasta de rosii, apoi usturoiul.

Adaugam carnea si carnatul, apoi stropim cu paharul cu vin alb. Lasam la foc mare sa scada vinul si adaugam apoi apa de la fasole. Condimentam cu sare, piper, chimen, boia, ierburi de provence-si lasam sa fiarba acoperit, pana cand carnea e fiarta.

Cand carnea e gata, adaugam fasolea uscata (deja fiarta si scursa), adaugam apa daca e nevoie, amestecam cu grija, mai dam cateva clocote si stingem focul. Lasam acoperit putin sa se intrepatrunda aromele.

Servim cu orez alb alaturi sau doar cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele cu susan

Postat de TAB1TA

Chiftele cu susan

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol....

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de sufletista

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2020, 19:53
Nu am combinat niciodata fasolea boabe cu carnea de pui Merita incercat
la 14.09.2020, 20:00
la 14.09.2020, 20:37
Hmmm, ca să putem savura acest preparat, musai să achiziținoez un vas tajine recunosc că lipsește din bucătăria mea!
la 14.09.2020, 23:55
la 15.09.2020, 07:57
foarte bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking