Ingrediente
Pentru perisoare:
- 1 kg carne amestec(porc, vita, pui)
- 1 ceapa
- 1 cescuta oerz
- sare
- cimbru
- oregano
- piper
- 1 L apa
Pentru sos:
- 800 gr sos de rosii cu ardei copti
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- boia dulce de ardei
- piper
- foi de dafin
- cimbru
- patrunjel
- marar
- sare
Mod de preparare
Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.
Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong.
Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.
Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor.
Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele. Cand ceapa se patrunde adaugam sosul de rosii si ardei copti si asezonam cu condimentele. Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 minute.
Cand scoatem din cuptor presaram deasupra marar si patrunjel tocate.
Foarte mult au placut baietilor mei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|