Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67 in Pui
22 Mai 2019 | 868 vizualizari
Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Pot să vă spun că toate ingredientele acestui preparat: Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume, au fost delicioase și s-au combinat perfect. Perișoarele de pui  aromate cu cimbrișor, tortellonii cu spanac și ricotta, iar sosul foarte consistent cu multe legume, le-a înnobilat gustul.

Ingrediente

  • Pentru perișoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapă
  • 75 g orez
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță cimbrișor uscat
  • Pentru sosul de legume:
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 rădăcină de țelină, mică
  • 3 roșii de grădină, coapte
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copți
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • În plus:
  • 2 l apă
  • 250 g tortelloni cu ricotta
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă. Formăm perișoarele și le scufundăm în apa de pe foc. Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse, înlăturând spuma care se formează. Adăugăm apoi tortellonii și îi lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet, aproximativ 8 minute.

Cât timp fierb perișoarele, ne ocupăm de sosul de legume. Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm ceapa solzișori, usturoiul rondele, iar morcovii, țelina și dovlecelul, le dăm pe răzătoare.

Opărim roșiile, le decojim și le tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovii și țelina. Mai stropim din când în când legumele cu supă fierbinte, să reducem din gustul intens de prăjeală. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul și așteptăm să se pătrundă și acesta, amestecând din când în când în vas. Adăugăm roșiile și lăsăm sosul să fiarbă 10-15 minute, după care adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, pentru gust și consistență. Potrivim gustul sosului cu sare, piper, cimbru și busuioc, punând aceste ingrediente în mai multe prize.

Când sosul este bine fiert, îl adăugăm peste perișoarele și tortelloni din celălalt vas. Mai lăsăm preparatul pe foc 6-7 minute să se întrepătrundă gusturile, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Este un preparat delicios și consistent, merge servit simplu, sau cu o salată de legume alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Pulpe superioare de pui la cuptor

Postat de Reli_B

Pulpe superioare de pui la cuptor

Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam...

Citeste continuarea

Tocanita de pipote si inimi

Postat de gicuta69

Tocanita de pipote si inimi

Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Curatam ardeii, ii spalam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.05.2019, 21:10
Vaiiiiiiiiiiiiii, ai torturat verisoarele de pui...
la 22.05.2019, 21:20
bune bune
la 22.05.2019, 21:31
Cleme )))
la 22.05.2019, 21:35
Foarte bune!
la 22.05.2019, 22:20

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking