Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

Postat de Constelatialeu in Porc
21 Mar 2021 | 6053 vizualizari
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

Imi place sa fac fripturi la cuptor, sa le gatesc la foc mic, timp de 4-5 ore. Asa in tihna, ca nu ne alearga nimeni si inca e gerulet afara,merge sa tinem cuptorul aprins mai multe ore.

Ingrediente

  • cca 1 kg ceafa de porc
  • catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper colorat
  • cimbru
  • boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Am pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec din ulei de masline, sare, piper macinat, boia dulce si cimbru, am asezat bucata de ceafa intr-o cratita de ceramica ( din preistoricul indepartat, e si ciobita, dar zau ca nu o arunc, ca e tare buna, are greutate si nu lipeste), apoi am uns-o cu amestecul pregatit. Am acoperit bucata de ceafa cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mic si am lasat sa se coaca cca 3 ore, din ora in ora, am uns bucata de ceafa. Dupa 3 ore am scos hartia de copt si am mai lasa cca 1 si 1/2 ore sa se rumeneasca bine.Era sa uit, cratita am asezat-o in tava de la cuptor, tava in care am pus apa si din cand in cand am avut grija sa adaug apa. A iesit o friptura foarte suculenta si delicioasa. Se poate servi cu orice fel d egarnitura, am ales piure d ecartofi si o salata cu ridichii si castravete. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini tarte cu piept de porc

Postat de Constelatialeu

Mini tarte cu piept de porc

Aluatul foitaj l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am impartit in 6 si am imbracat formele de silicon, apoi am intepat mijlocul cu o furculita. Umplutura : Am taiat in...

Citeste continuarea

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2021, 19:21
Buna!
la 21.03.2021, 19:24
Imi place friptura din ceafa . Este mai suculenta
la 21.03.2021, 20:17
Cat de mic?
la 21.03.2021, 20:20
Super, super buna si frageda pare sa fi iesit!
la 21.03.2021, 20:27
Cel mai mic, adica mai mic decat micul mic...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking