Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

Postat de Constelatialeu in Porc
21 Mar 2021 | 5994 vizualizari
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

Imi place sa fac fripturi la cuptor, sa le gatesc la foc mic, timp de 4-5 ore. Asa in tihna, ca nu ne alearga nimeni si inca e gerulet afara,merge sa tinem cuptorul aprins mai multe ore.

Ingrediente

  • cca 1 kg ceafa de porc
  • catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper colorat
  • cimbru
  • boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Am pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec din ulei de masline, sare, piper macinat, boia dulce si cimbru, am asezat bucata de ceafa intr-o cratita de ceramica ( din preistoricul indepartat, e si ciobita, dar zau ca nu o arunc, ca e tare buna, are greutate si nu lipeste), apoi am uns-o cu amestecul pregatit. Am acoperit bucata de ceafa cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mic si am lasat sa se coaca cca 3 ore, din ora in ora, am uns bucata de ceafa. Dupa 3 ore am scos hartia de copt si am mai lasa cca 1 si 1/2 ore sa se rumeneasca bine.Era sa uit, cratita am asezat-o in tava de la cuptor, tava in care am pus apa si din cand in cand am avut grija sa adaug apa. A iesit o friptura foarte suculenta si delicioasa. Se poate servi cu orice fel d egarnitura, am ales piure d ecartofi si o salata cu ridichii si castravete. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

Postat de Constelatialeu

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

Feliem cotletul, am taiat 9 felii de cotlet le-am condimentat  ( am primit doua rajnite cu condimente si m-am dat si eu in barci)pe o parte si pe alta si le-am lasat cca 20 min sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2021, 19:21
Buna!
la 21.03.2021, 19:24
Imi place friptura din ceafa . Este mai suculenta
la 21.03.2021, 20:17
Cat de mic?
la 21.03.2021, 20:20
Super, super buna si frageda pare sa fi iesit!
la 21.03.2021, 20:27
Cel mai mic, adica mai mic decat micul mic...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking