Ingrediente
- 1 muschiulet de porc
- 1 kg de ghebe
- 1 ardei gras rosu
- 1 rosie
- 2 vinete albe micute
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 cepe rosii
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita oregano
- 2 cesti de vin alb
- 2 cesti de smantana
Mod de preparare
Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt.
Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2 catei de usturoitaiati marunt si cativa stropi de ulei de masline. Se freaca carnea cu condimentele si se da la frigider pt 15-20 minute. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga carnea si se calesc impreuna. Se adauga ardeiul gras taiat julien, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, 1 pahar de vin alb si se lasa totul pe foc pana carnea este aproape gata.
Apoi vine randul ghebelor(daca sunt prea mari le taiem in jumatati), lasam 10-15 minute sa se patrunda si ele, mai punem 2 catei de usturoi tocati marunt,vinetele curatate de coaja se taie cubulete si se adauga in cratita impreuna cu 1 pahar de vin alb. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana diluata in putina apa(daca este prea groasa), patrunjelul tocat fin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ghebe si muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|