Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut

Postat de Constelatialeu in Porc
6 Noi 2015 | 5893 vizualizari
Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut

Delicioasa, se topeste-n gura, nu stiu ce le face oala asta la mancaruri, dar ies bestiale....iar era sa uit....reteta pentru ''Saptamana barbatilor care gatesc''...

Ingrediente

  • 1,200 kg ceafa porc
  • 130 g carnati stik
  • 400 g cartofi
  • 200 g morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi

Mod de preparare

Pregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa trecem la treaba...cu ajutorul sulei facem niste canale in ceafa de porc, canale in care introducem carnatii stik.

Din loc in loc crestam ceafa si introducem catei de usturoi. Intr-un castron punem putin ulei, sare, piper si cimbru, amestecam si apoi tavalim ceafa impanata, o lasam la odihnit 20 minute, timp in care oala de lut o umplem cu apa rece.

Dupa 20 min varsam apa din oala de lut, asezam ceafa in oala, rasturnam zeama lasata in castron, adaugam 1 pahar cu apa, acoperim cu capac oala si o bagam in cuptor, aprindem focul si-l lasam la mic. Lasam 2 ore, din cand in cand mai intoarcem ceafa de pe o parte pe alta. Curatam cartofii si morcovii, ii taiem in bucati mai mici, ii amestecam cu sare, scoatem oala din cuptor si ii punem in oala, mai lasam 1 ora la foc mic......O bunatate de te lingi pe degete.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

Postat de TAB1TA

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate.  La final se...

Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de oanapl

Fasole cu ciolan

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2015, 19:44
la 06.11.2015, 19:56
Cam asa ceva am si eu in plan pentru maine
la 06.11.2015, 19:56
buna
la 06.11.2015, 19:57
Die, maine nu prea stiu ce plan sa-mi fac, dimineata sunt la mama, pomana, chestii, trestii, iar seara vad eu ce incropesc....
la 06.11.2015, 20:09

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking