Ingrediente
- 600 gr ceafa de porc
- 50 ml ulei de masline
- 350 g ciuperci
- 400 g cartofi
- 1 ceapa mare
- 100 ml vin
- 50 ml ulei de masline
- Pentru macerat:
- sare
- piper
- 2 ling.ulei de masline
- cimbru uscat
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare
Se taie ceafa bucati potrivite. Intr-un castron punem feliile de ceafa,amestecam condimentele, cu exceptia vinului si ungem fiecare bucata de ceafa. Lasam la frigider 30 de minute.Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem felii nu prea groase. Curatati ceapa si taiati-o rondele.
Intr-un vas de yena asezam un rand de cartofi, peste punem ciupercile si ceapa si deasupra asezam bucatile de ceafa.Turnati uleiul de masline si puneti vasul la cuptor pentru 45 – 60 minute timp in care intoarcem carnea din cand in cand, de pe o parte pe alta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|