Ceapa cu maioneza si chiftele de porc

Postat de eya in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2013 | 5076 vizualizari
Ceapa cu maioneza si chiftele de porc

Un aperitiv gustos si satios!

Ingrediente

  • ceapa 1 kg
  • apa 2 l
  • otet
  • foi de dafin
  • 2 oua
  • ulei
  • sare
  • mustar
  • carne tocata 400 gr
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie julien,se pune sare peste si se stoarce de zeama lasata,apoi se pune in apa care fierbe cu otet si foi de dafin.Intre timp e indicat ca painea sa o puneti in lapte pentru inmuiat.

Se verifica ceapa dupa 10 min pentru ca ea nu trebuie sa fiarba mult,alfel se pierde si se toarna in sita si se lasa sa se scurga apa din ea

Intre timp se fac chiftele,carnea tocata se amesteca cu painea care a stat la inmuiat in lapte,patrunjelul verde,sare,piper,un ou si se fac bilutele pt chiftele si se prajesc in uleiul incins.

Se face maioneza,un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si se toarna ulei treptat avand grija sa nu se taie.

Dupa ce sunt gata chiftelele,maioneza si ceapa s-a strecurat de zeama,daca nu strangeti ceapa in maini sa se scurga apa din ele.

Amestecati ceapa cu maioneza si intr-un bol puneti primul strat de ceapa cu maioneza,sa aiba strat de grosimea unui deget,apoi se pun chiftelele,apoi din nou ceapa cu maioneza si se continua pana se termina ceapa,la final se pune,de asupra de ultimul strat de ceapa ultimele chiftele.

Se poate servi imediat sau se poate lasa la rece.

Daca dupa gustul d-voastra va place mai sarat,adaugati mai multa sare sau daca faceti alt cumva maioneza este ok,pentru ca eu prefer maioneza cu galbenus proaspat nu fiert.

Va doresc Pofta Mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa cu maioneza si chiftele de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

Postat de merisor67

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi,...

Citeste continuarea

Hamburger pregatit in casa

Postat de rocsi_1612

Hamburger pregatit in casa

Chiflele: Incalzim apa sa fie calduta. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, putina sare, drojdia si amestecam. Turnam uleiul, apoi apa, treptat, pana aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2013, 18:59
Foarte bun
la 19.04.2013, 19:10
ce une sunt.....si mie imi plac!!!!
la 19.04.2013, 20:02
la 19.04.2013, 20:03
hhhmmmm super
la 19.04.2013, 20:22
trebuie sa fie buna

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking