Oua scotiene

Postat de MotanLaOale in Porc
7 Ian 2014 | 11884 vizualizari
Oua scotiene

Am vazut pe site si am zis ca merita incercate cu atat mai mult ca tocatul carnii se rezolva imediat cu masina de tocat NAUMANN. Au iesit bune, bune si micute ca am folosit oua de prepelita.

Ingrediente

  • 24 oua de prepelita
  • 500g carne de porc cu putina grasime
  • 1 ceapa
  • 2 oua de gaina
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • CRUSTA
  • 1 ou de gaina
  • 2 lingurite mustar
  • un praf sare
  • pesmet
  • faina

Mod de preparare

Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))

Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.

Painea se inmoaie, se separa de coaja si se stoarce bine in pumni.

Ceapa se da pe rezatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Se amesteca intr-un castron carnea tocata, doua oua de gaina, painea, ceapa, mararul, vegeta, piper, sare si se amesteca bine.

Daca compozitia este prea moale se pot pune 2 linguri de pesmet si amesteca bine.

Se lasa 15-20 minute la rece pentru omogenizare.

Se pune intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta se amesteca oul de gaina cu mustarul si un praf de sare.

Se ia aproximativ o lingura din compozitie si se aplatizeaza in palma umezita.

Se ia un ou de prepelita curatat, se da prin faina si se pune in mijlocul amestecului din palma.

Se strang marginile peste ou pana se obtine o bila de carne cu oul in mijloc.

Bila obtinuta se da prin ou cu mustar si apoi prin pesmet.

Bupa ce sunt facute toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Sunt bune calde cu o garnitura dar si mai bune sunt reci la aperitive.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Oua scotiene

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv Oua scotiene

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....

Citeste continuarea

Aperitiv oua scotiene

Postat de rocsi_1612

Aperitiv oua scotiene

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2014, 15:26
ce bunatati
la 07.01.2014, 15:28
Mare chinDar si ce bunatate ai facut!
la 07.01.2014, 15:28
cred ca-s foarte bune , dar n-as avea rabdare sa curat atatea oua de prepelita
la 07.01.2014, 15:29
Eu stiam ca scotienii sunt zgarciti si-au dat ouale?
la 07.01.2014, 15:30
Am facut si eu si stiu cat sunt de bune

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking