Aperitiv oua scotiene

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2018 | 3651 vizualizari
Aperitiv oua scotiene

De mai bine de un an imi doream sa pregatesc aceasta reteta, dar parca niciodata nu mi se lega de maini. Mereu preparam altceva, mereu imi aparea alta reteta in cale, numai aceste oua nu. Sunt bune la micul dejun, la pranz sau cand vreti voi. Super gustoase ies si am zis ca o sa le fac mai des de acum, pentru ca au fost pe placul nostru.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 gr carne tocata ( porc cu vita am folosit)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 1 varf lingurita oregano uscat
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub apa rece, le spargeti putin, le treceti iar pe sub apa rece, apoi le decojiti cu grija.

Carnea tocata o amestecati cu sare, piper, boia dulce, oregano si praful de usturoi. Incorporati si patrunjelul verde, tocat marunt.

Impartiti carnea in 4 parti egale. Luati un ou fiert, o parte din carne, imbracati bine oul in carne. La fel procedati cu toate.

Intr-un bol bateti spuma cele 2 oua crude, cu putina sare. Pe o farfurie puneti faina alba, pe alta pesmet. Treceti ouale invelite in carne prin faina, ou batut, apoi prin pesmet.

Intr-o tigaie puneti mai mult unei si il incingeti. Puneti ouale in tigaie, la foc potrivit si le rumeniti pe toate partile, pana este bine facuta carnea. Cam 10 minute dureaza rumenirea lor. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou, pe care puneti servetele de bucatarie.

Le lasati sa se racoreasca usor, apoi puteti servi. Cu o salata verde sau cu niste muraturi, sunt grozave!

Sursa de inspiratie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Oua scotiene

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv Oua scotiene

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....

Citeste continuarea

Aperitiv oua scotiene

Postat de panacris

Aperitiv oua scotiene

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu  sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2018, 10:33
la 03.05.2018, 10:37
Și nouă ne plac foarte mult ouăle scoțiene, dar totuși n-am mai făcut de când am postat rețeta, în urmă cu câteva luni...
la 03.05.2018, 10:45
Rodica, sa stii ca descoperind mereu retete noi, unele le dam deoparte si le facem rar. Cel putin la mine asa se intampla.
la 03.05.2018, 10:47
Tot am zis ca fac si eu, ca tare bine arata, dar inca nu am apucat!
la 03.05.2018, 10:54
Așa este, Rocsi! Și eu sunt mereu în căutare de rețete noi, pentru că vrem nu numai ceva bun, ci și diversificat. Chiar acest mic dejun de astăzi, nu l-am mai preparat decât pentru musafiri, în urmă cu câțiva ani... Dar dimineață mi-am amintit de ele și am zis că merită să facem așa ceva și pentru noi...!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking