Ingrediente
- 6 ouă fierte
- 450 g carne tocată de porc
- 3 legături ceapă verde codițe
- 2 ouă
- 3-4 linguri pesmet
- 3-4 felii pâine veche
- sare de mare cu verdețuri
- piper proaspăt măcinat
- ½ lingură boia de ardei dulce
- 1 linguriță praf de curry
- 3- 4 căței usturoi pisat
- ulei de rapiță pentru prăjit
Mod de preparare
Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sare, piper, boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus si se dau prin pesmet. Apoi se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc pe toate părțile.
Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.
Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) se servesc atât calde, cât și reci.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|