Ceapa umpluta cu icre de crap

Postat de Julie in Salate
20 Aug 2010 | 6707 vizualizari
Ceapa umpluta cu icre de crap

Ingrediente

Cantitatile pentru salata de icre ar fi urmatoarele:

  • 1 lingura de icre de crap
  • 600 ml ulei ( sau mai mult)
  • cateva picaturi zeama de lamaie

Este recomandat ca sa se bata intr-un bol nemetalic , cu o lingura din lemn.

Mod de preparare

Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap:

"  Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe crap il urmaresc. Poti fi incredintat ca in apele noastre nu se gaseste alt peste mai bogat si mai savuros. Crapului nu-i trebuie maioneze si alte sosuri , pe care le poti manca si cu iasca ori cu surcele...crapul ti se infatiseaza cu cinste si cu dreptate. Iti face cucoana Zoe un bors de crap , si-ti ofera  sa zicem - capul. Partea aceasta a altor pesti , o zvarli ca nedrebnica, pe cand capul de crap are sa-ti procure cea mai mare placere prin delicatetea lui, daca stii sa-l desfaci, daca stii sa-l mananci si daca esti in stare sa-l  apreciezi ca amator de bucate alese. Este imprejurarea sa intrebuintezi o zicatoare a prostimii:  ca-ti lasa gura apa, cand vezi asa ceva si cunosti ce te asteapta!
   Apoi iti voi vorbi despre:  crap la protap. Pot sa-ti mai spun si despre o mancarica cu ceapa alba: dulceata si bunatatea ei sunt mai presus de orice critica. In sfarsit, crapul fript inr-o tingire de arama, pe varza si-ntre tomate, intr-un cuptor bine infierbantat....
eu am fost atat de entuziasmat de aceasta mancare incat i-am scris si versuri!

 Cat despre icrele de crap  - sunt deasupra celor de stiuca, chiar si a celor negre! Numaidecat asemenea salata trebuie cu randuiala facuta, dupa alta vorba inteleapta:   adica sa toarne untdelemnul un chior,  sa picure lamaia un zgarcit  si sa le bata un nebun!   "

 Va recomand sa tineti cont de sfatul conului Costache si sa pregatiti salata din icre de crap intocmai. Va iesi o salata extraordinara!  Cu cat o vei bate mai mult ..."ca un nebun"  cu atat va iesi mai pufoasa si mai aratoasa!   ;)  Si daca o asezi apoi intr-o ceapa desfacuta de camasile ei , taiata cu cutitul in zigzag,  si o decorezi si cu o frunza de patrunjel ...numai laude vei primi . Si sigur vei gasi pe cineva sa faca si niste versuri salatei tale!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu icre de crap" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata calda de fasole

Postat de andaoana

Salata calda de fasole

Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu piept de pui in crusta de cocos

Postat de gurita_ta2005

Salata de cartofi cu piept de pui in crusta de cocos

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja cand sunt gata si se taie cuburi. Ouale se curata si ele de coaja,albusul se taie cuburi,iar galbenusul se striveste si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2010, 08:37
Sper ca nu v-am plictisit!
la 20.08.2010, 08:44
nimic nu merge mai bine cu icrele decat o ceapa buna
la 20.08.2010, 08:45
ah, si destept conu' Costache
la 20.08.2010, 08:45
Pofta buna,Ionix! Conu' Costache era adevarat om al Deltei! Stia el ce stia!
la 20.08.2010, 08:48
sarut-mana... chiar mi-ai facut pofta eu ador ceapa muuulta cu icre

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking