Cega in sos (aproape) piccata

Postat de Ina in Peste
25 Mar 2018 | 6466 vizualizari
Cega in sos (aproape) piccata

Scriu "aproape" intrucat din reteta mi-au lipsit caperele, ingredient folosit in mod obisnuit la acest sos. Cu toate acestea, Costel mi-a spus la final ca e o reteta ... de vis :X   M-am inspirat de aici :) 

Ingrediente

  • cega ( eu am avut doua bucati micute, impreuna cantarind 1,3 kg. )
  • 150 ml ulei de palmier/ 150 g unt
  • faina
  • 250 ml supa de legume
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cartofi natur
  • marar uscat

Mod de preparare

Dupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor. 

Am portionat cega in rondele si am spalat bine rondelele, apoi le-am scurs. Am condimentat pestele cu sare si piper si am lasat deoparte pestele, pentru cca 20 minute, timp in care isi va mai lasa din lichide si mucus.

Intr-o tigaie incindem 100 ml ulei de palmier sau 100 g unt.

Rondelele de cega le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul/ untul incins, apoi le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Cand tot pestele este prajit scurgem grasimea ramasa in tigaie in alt vas, avand grija sa nu scrugem si toata faina arsa desprinsa de pe peste la prajire.

Daca avem prea putina grasime, mai adaugam 50 g unt / ulei de palmier si punem iar vasul pe foc. 

Adaugam 2 linguri rase cu faina si amestecam energic pentru a desface bine faina. 

Stingem cu 250 ml supa de legume si omogenizam pana sosul se ingroasa uniform. Eu am obtinut supa prin fierberea in apa a o lingura de legume uscate pentru ciorba, de la SanoVita.

Turnam in sos si zeama de la o lamaie, apoi potrivim gustul de sare si piper. 

Daca sosul este prea gros, vom mai adauga supa de legume pana obtinem consistenta dorita.

Oprim focul si asezam bucatile de cega prajita in vas, acoperindu-le bine cu sos. 

Servim totul fierbinte, alaturi de cartofi natur peste care picuram sos si decoram cu firisoare de marar uscat. 

Nu a lipsit de la masa nici paharul cu vin alb :D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cega in sos (aproape) piccata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 13:42
la 25.03.2018, 13:43
bun bun
la 25.03.2018, 13:46
Daaa, azi ne-am rasfatat )
la 25.03.2018, 13:48
la 25.03.2018, 14:24
Ce specialitățI rafinate! Să vă fie de bine!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking