Cega in sos (aproape) piccata

Postat de Ina in Peste
25 Mar 2018 | 6426 vizualizari
Cega in sos (aproape) piccata

Scriu "aproape" intrucat din reteta mi-au lipsit caperele, ingredient folosit in mod obisnuit la acest sos. Cu toate acestea, Costel mi-a spus la final ca e o reteta ... de vis :X   M-am inspirat de aici :) 

Ingrediente

  • cega ( eu am avut doua bucati micute, impreuna cantarind 1,3 kg. )
  • 150 ml ulei de palmier/ 150 g unt
  • faina
  • 250 ml supa de legume
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cartofi natur
  • marar uscat

Mod de preparare

Dupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor. 

Am portionat cega in rondele si am spalat bine rondelele, apoi le-am scurs. Am condimentat pestele cu sare si piper si am lasat deoparte pestele, pentru cca 20 minute, timp in care isi va mai lasa din lichide si mucus.

Intr-o tigaie incindem 100 ml ulei de palmier sau 100 g unt.

Rondelele de cega le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul/ untul incins, apoi le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Cand tot pestele este prajit scurgem grasimea ramasa in tigaie in alt vas, avand grija sa nu scrugem si toata faina arsa desprinsa de pe peste la prajire.

Daca avem prea putina grasime, mai adaugam 50 g unt / ulei de palmier si punem iar vasul pe foc. 

Adaugam 2 linguri rase cu faina si amestecam energic pentru a desface bine faina. 

Stingem cu 250 ml supa de legume si omogenizam pana sosul se ingroasa uniform. Eu am obtinut supa prin fierberea in apa a o lingura de legume uscate pentru ciorba, de la SanoVita.

Turnam in sos si zeama de la o lamaie, apoi potrivim gustul de sare si piper. 

Daca sosul este prea gros, vom mai adauga supa de legume pana obtinem consistenta dorita.

Oprim focul si asezam bucatile de cega prajita in vas, acoperindu-le bine cu sos. 

Servim totul fierbinte, alaturi de cartofi natur peste care picuram sos si decoram cu firisoare de marar uscat. 

Nu a lipsit de la masa nici paharul cu vin alb :D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cega in sos (aproape) piccata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mix de peste cu legume

Postat de mihaelar63

Mix de peste cu legume

Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor. Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati...

Citeste continuarea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 13:42
la 25.03.2018, 13:43
bun bun
la 25.03.2018, 13:46
Daaa, azi ne-am rasfatat )
la 25.03.2018, 13:48
la 25.03.2018, 14:24
Ce specialitățI rafinate! Să vă fie de bine!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking