Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata

Postat de lia in Prajituri
7 Iun 2011 | 4491 vizualizari
Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata

Delicios, pufos, aromat, intr-un cuvant minunat ! Avea-m cateva albusuri prin congelator, le-am decongelat si am facut acest dulce. Deasupra m-am jucat putin cu cateva cirese trase-n ciocolata si a iesit perfect !

Ingrediente

  • Blat:  
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50g unt topit si racit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita esenta de portocala/coaja rasa
  • 500g cirese fara samburi si scurse de zeama
  •   Pt ornat:  
  • 200g ciocolata menaj
  • 100g unt
  • Cateva cirese intregi, cu codita/optional
  • Cateva ornamente de ciocolata alba/optional

 

Mod de preparare

Batem albusurile cu praful de sare si zaharul pana spuma e bine legata, adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de portocala. Omogeniza totul usor cu o paleta de jos in sus, apoi adaugam si fructele. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45’. Lasam checul sa se raceasca bine.

Punem ciocolata, taiata bucatele sau data pe razatoare intr-o craticioara, la topit, pe aburi. Cand ciocolata s-a topit, luam craticioara de pe abur si adaugam untul taiat in bucatele. Amestecam pana ce untul e topit complet si este incorporate in ciocolata. Luam cateva cirese, le tinem de codita si le scufundam in ciocolata, apoi le asezam pe o bucata de hartie de copt, sau pe ambalajul pachetului de unt, spre exemplu. Le dam la rece pentru 5-10 minute.

Asezam checul racit, pe un grilaj si incet turnam peste el ciocolata, astfel incat sa-l acoperim cat mai bine. Luam ciresele de la rece si le fixam pe chec ( ele se vor lipi instantaneu). Punem ornamentele albe de jur imprejur si lasam cateva minute sa se intareasca glazura, apoi taiem checul in felii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Postat de merisor67

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...

Citeste continuarea

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

Postat de merisor67

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2011, 17:44
la 07.06.2011, 17:58
ce frumusel este...
la 07.06.2011, 18:06
super!!!!ce-mi place!!!!
la 07.06.2011, 18:44
cat de frumos e
la 07.06.2011, 18:50
f bine ti-a iesit crescut,ornat frumos si.....buuuun

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking