Ingrediente
- 12 oua
- 280 gr faina
- 280 gr zahar
- 1 praf de copt
- 6 linguri de ulei
- 6 lunguri de apa fiarta
- Crema:
- 3 plicuri praf de budinca
- se fierbe 1.5 l lapte
- se adauga 10 linguri zahar
- Glazura:
- 8 linguri zahar pudra
- 150 gr zahar tos
- 1 lingura ulei sau margarina
- 4 linguri apa clocotita
- 2 linguri cacao
- rom
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).
Crema: 3 plicuri praf de budinca, se fierbe 1.5 l lapte si se adauga 10 linguri zahar. Cand se raceste se amesteca, cu 1 pachet de margarina. Se adauga cate o felie de margarina si se amesteca pana se termina pachetul.
Glazura: 8 linguri zahar pudra, 150 gr zahar tos, 1 lingura ulei sau margarina, 4 linguri apa clocotita, 2 linguri cacao , rom
Se topreste margarina, se adauga apa fiarta si se adauga zaharul si cacao si apoi se fierbe la urma se pune esenta de rom.
Dupa ce se coc chechurile se taie felii 16 - 17 felii. Se pune o felie alba una neagra, se unge cu crema , apoi se lipeste una neagra. Dupa ce s-au facut la fel 2 checuri dar intercalate se pune glazura deasupra dar se lasa sa se raceasca si la urma se presara nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|