Ingrediente
- 3 ciuperci mari
- 3 linguri cu porumb dulce
- 1\2 ardei gras
- 50 gr branza
- 4 oua
- 4 linguri cu faina alba tip '00'
- 6 masline negre
- frunze de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Ciupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi .
Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi mici.
Intr-un bol punem ciupercile, ardeiul, porumbul dulce si branza.
Separat batem ouale spuma cu ajutorul unui tel. Adaugam putina sare.
Punem ouale in bolul cu legume si branza si amestecam bine adaugand sare si piper daca este nevoie ( cu atentie, ca s-a pus sare si la oua si la randul ei branza poate fi sarata) .
Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam cu telul pana obtinem o compozitie moale .
Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si ornam cu rondele de masline negre, porumb dulce si frunze de patrunjel.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute ( sau pana cand s-a rumenit usor la suprafata).
Lasam checul sa se racoresca si il servim .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|