Ingrediente
- 400g dovleac
- 100g sunca
- 100g cas de vaca
- 1 morcov
- 10 lg ulei
- 1/2 cana gris
- 2 lg pesmet
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde
- 2 oua
- 1/2 plic praf de copt
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoarea mare. Se presara putina sare si se lasa 10 minute. Se stoarce bine dovleacul si se pune intr-un bol mai mare. Se adauga sunca taiata cubulete mici si casul dat pe razatoarea mica. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se adauga peste dovleac. Se amesteca bine, se pun galbenusurile, uleiul, pesmetul, grisul, praful de copt si patrunjelul verde tocat. Se amesteca, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.
Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.
Se serveste atat cald cat si rece alaturi de rosii, ardei, etc. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|