Ingrediente
- un piept de gaina dezosat
- 2 legaturi marar verde
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- 3 oua
- sare
- piper
- ulei de masline
- 2 foi proaspete de placinta
- susan
Mod de preparare
Spalam carnea si o tocam marunt.
Verdeata o spalam si o tocam la fel.
Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele.
Amestecam bine si dam deoparte 10 minute.
Luam o forma de copt dreptungiulara, ungem cu putin ulei de masline si asezam cele doua foi de placinta, lasand marginile in afara.
Asezam peste foi, cu ajutorul unei linguri, compozitia de carne si nivelam frumos. Acoperim cu marginile foilor de placinta, si presaram un pic de ulei masline.
Dam la cuptorul preincalzit si lasam la copt cam o ora, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor, lasam cateva minute si apoi rasturnam checul pe un platou ca sa nu se umezeasca in tava. Presaram un pic de susan.
Lasam sa se raceasca de tot si punem la frigider pana la sevire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|