Chec aperitiv cu ton

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
5 Oct 2016 | 7415 vizualizari
Chec aperitiv cu ton

Atunci cand imi doresc sa prepar ceva rapid, bun si gustos, apelez fie la un chec aperitiv, fie la o tarta, ca sunt cele mai faine de luat si la pachet. Asa si cu acest chec, trebuia sa pregatesc ceva rapid si cum aveam cateva cutii cu ton prin frigider, am dat iama in ele si imediat a fost gata, a fost mancat si a mai trecut o zi.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura parmezan ras
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 gogosar
  • 3 rosii uscate in ulei
  • 40 gr masline fara samburi
  • 130 gr ton bucati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt.
Patrunjelul verde spalat, il maruntim.
Intr-un bol mixam ouale spuma.
Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt.
Tonul din conserva il scurgem de ulei, il scoatem pe un servetel si il lasam 5 minute sa absoarba cat mai mult din ulei.
Incorporam gogosarul, rosiile uscate si maslinele, apoi tonul si patrunjelul verde.
Amestecam totul cu o lingura.
La final presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec.
Turnam compozitia, o nivelam.
Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana acesta se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.
Se portioneaza si serveste cald sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

Postat de ctlina

Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un...

Citeste continuarea

Briose cu ton si varza de bruxelles

Postat de medioto59

Briose cu ton si varza de bruxelles

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles. Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs. Punem ouale intr-un vas, le amestecam cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.10.2016, 20:50
buun!
la 05.10.2016, 20:51
Incep sa cred ca tie chiar iti place tonul Rocsi! ...ai muuulte retete cu ton...arata grozav!
la 05.10.2016, 21:12
Ruxy, bine ar fi ))), dar nici o sanasa! Le pregatesc cu drag pentru ai mei si atat...
la 05.10.2016, 21:13
Multumesc Ina
la 05.10.2016, 21:24
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking