Chec aromat cu banane

Postat de Bucatardinpasiune in Prajituri
8 Feb 2013 | 2988 vizualizari
Chec aromat cu banane

O praji atât de bună, încât și pisicii prietenilor noștri i-a plăcut la nebunie. Chiar am reușit s-o surprind intr-o fotografie, încercând să fure de pe masă.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 175 gr. de unt topit, plus extra pentru uns,
  • - 200 gr. de faina, amestecată cu 1 plic praf de copt,
  • - 1 lingurita de scortisoara macinata,
  • - 100 gr. de zahar,
  • - 3 oua,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 2 banane foarte coapte,
  • - 100 gr. de curmale fara sâmburi, feliate fin,
  • - 50 gr. de nuci maruntite.
  • Pentru glazura:
  • - 4 linguri de miere,
  • - 50 gr. de unt,
  • - 50 gr. de nuci tăiate pe jumătate.

Mod de preparare

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.

Pasam bananele si  le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate.

Turnam aluatul pufos în forma si il nivelam cu ajutorul unei linguri.

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam la copt pentru aproximativ 40 - 50 de minute.

Pentru a verifica daca este bine coapta incercati testul scobitoarei, pe care cred ca-l stie oricine (pentru cine habar n-are la ce ma refer - introduceti o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata inseamna ca praji este coapta). Am avut ceva emotii la aceasta faza de preparare a prajiturii, pentru ca scobitoarea mea tot iesea murdara. Dar in aproximativ 50 de minute a fost gata, iar eu am rasuflat usurata!!

Pentru glazura, topim untul împreuna cu mierea, la flacara mica, mica, amestecând încontinuu.  Dupa primul clocot mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde, dupa care adaugam nucile.

Lasam la racit pâna se îngroasa, apoi turnam peste prajitura.

Servim alaturi de un pahar de lapte! Delicios!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Banana Bread

Postat de Reli_B

Desert Banana Bread

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 13:17
la 08.02.2013, 13:53
bun
la 08.02.2013, 15:39
la 08.02.2013, 15:56
Daaa, foooaaarte bun!
la 08.02.2013, 20:58
Delicios!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking