Ingrediente
- 3 banane bine coapte
- 4 oua
- 10 linguri zahar
- 4 linguri smantana
- 4 linguri ulei
- 1 varf cutit sare
- 1 plic praf de copt
- 200 gr faina
- 15 gr unt pentru uns forma
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender.
Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza.
Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare.
Amestecam cele doua compozitii, punand albusurile peste compozitia de banane si mixand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o forma de guguluf cu unt din belsug, punem compozitia in ea si o dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Dupa coacere rasturnam guguluful pe un platou si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar si il portionam.
Eu nu am mai adaugat alte esente, pentru ca am vrut sa se simta aroma bananelor, dar se pot adauga dupa preferintele fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|