Ingrediente
- 6oua
- 1cana cu zahar
- 1/2cana ulei
- 11/2cana faina
- 2linguri cacao
- 2plicuri zahar vanilat
- 1cana cu afine
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, dupa omogenizare se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula usor; intr-un bol se dau deoparte 4 linguri de aluat, se amesteca cu cacao apoi cu afinele.
Se rastoarna aluatul alb intr-o tava mare sau doua mici,deasupra se pune pe mijloc aluatul cu fructe, cu o lingura se preseaza in aluat apoi se lasa la cuptor 40min, facand testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt, se scoate din tavi, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine si 5 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|