Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Postat de privatelaura in Prajituri
12 Mar 2013 | 25547 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa au aparut acesti papanasi, imbracati in smantana si scaldati in topping de visine! Mentionez din start ca am folosit ingrediente si cantitati dupa bunul plac, nu am urmat nicio reteta, asa ca va rog sa fiti indulgenti ! Cert este ca au iesit...un deliciu! Cu dedicatie pentru Miha fara de care nu as fi facut acesti papanasi :)))))

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza vaci mai slaba
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o canita lapte dulce caldut
  • aprox 300 gr faina (daca mai trebuie puteti suplimenta cantitatea)
  • smantana grasa 30%
  • cateva linguri lapte dulce
  • visine congelate (sau proaspete, in sezon)
  • 3 lg zahar
  • 1 canita apa

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle.

Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul brut si ouale. Am amestecat toata compozitia cu un tel. Am adaugat putina faina si drojdia. Am amestecat iar si am adaugat faina cat sa obtin un aluat destul de consistent. Am presarat putina faina peste aluat si am lasat sa creasca aprox. 40 min. 

Visinele le-am decongelat un pic si le-am pus intr-o tigaie, am adaugat putin zahar si cateva linguri apa. Am lasat sa fiarba cat a legat un sos.

Aluatul crescut l-am mai framantat cu putina faina, am intins o foaie groasa cam de 1 cm, si am decupat cercuri mari de papanasi pe care le-am decupat la randul lor cu un paharut diametru mic. Am obtinut astfel 14 cercuri mari si 14 nasturei. Cat timp le-am decupat, s-au mai umflat un pic.

Am prajit papanasii in  ulei incins si i-am scos pe un servet de hartie ca sa absorba surplusul de ulei. 

Am lasat sa se raceasca. Smantana am desfacut-o cu un pic de lapte (cateva linguri) si am adaugat un pic de zahar vanilat in ea.

Peste fiecare papanas, am pus cate o gogoasa mica, am pus doua linguri de smantana si am turnat peste papanasi doua linguri de topping de visine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura de vara cu fructe

Postat de Creatsa

Prajitura de vara cu fructe

Taie fructele in felii mai mici iar daca sunt foarte zemoase lasa-le la scurs intr-o sita. Mixeaza untul la temperatura camerei pana devine cremos apoi adauga galbenusurile unul cate unul si...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originala

Postat de gusti

Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit. Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2013, 22:17
la fix pentru ora asta si dupa carnatii si slaninuta, excelent arata!!!!!!!! o minunatie!!!!!
la 12.03.2013, 22:19
Daaaaa..Acum stau si salivez la tine
la 12.03.2013, 22:19
super !!!
la 12.03.2013, 22:19
Zamfira )
la 12.03.2013, 22:19
buni buni

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking