Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine

Postat de panacris in Dulciuri
23 Ian 2014 | 4802 vizualizari
Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine

Un dulce super rapid, dar destul de versatil mi s-a părut ;) Am mai încercat acum vreo 5-6 ani, am dat greș, au ieșit tari și fazi :( și m-am lăsat păgubașă! :D Acum mulțumită site-ului Bucătăraș.ro, am reușit să trec peste acest handicap;) .Rețetele postate de Mena și Ianculubita m-au pus la treabă;). Dacă și Edi a fost mulțumit, atunci declar această rețetă super bună;)

Ingrediente

  • brânză cremoasă Pilos 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zahăr brun 50 g,
  • făină albă de grâu 8 linguri,
  • griș 4 linguri,
  • praf de copt 10 g ( 1 plic),
  • coajă de lămâie zaharisită 2 lingurițe.
  • Pentru prăjit:
  • ulei de palmier cca. 500 ml
  • Pentru toping:
  • smântână Pilos cca. 300 g,
  • dulceață de afine/ vișine a la Panacris rețete aici (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html)

Mod de preparare

Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat făină pentru a  obține un aluat ferm. Așa că m-am jucat un pic, am înfăinat mâinile și am făcut  8 bile mai mari cu gaură la mijloc, ce le-am pus la prăjit în uleiul încins.

Acestea s-au gătit la foc iute, întorcându-se de două ori pe fiecare parte. Din aluatul rămas am format 8 biluțe ce de asemenea le-am  prăjit în uleiul încins. Pe o farfurie se așează un inel prăjit, se pun 2-3 linguri de smântână, apoi se adaugă o bilă și se adaugă din belșug dulceață de afine/vișine ((http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html) după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Postat de Oana

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor prajiti

Postat de gabrielacuisine

Reteta de preparare a papanasilor prajiti

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2014, 18:29
buni buni
la 23.01.2014, 18:30
arata super!!!
la 23.01.2014, 18:30
bunii
la 23.01.2014, 18:31
la 23.01.2014, 18:32
Poze la repezeală, că au dispărut insatant )

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking