Ingrediente
- brânză cremoasă Pilos 500 g,
- ouă 2 bucăți,
- sare iodată 1 praf,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- zahăr brun 50 g,
- făină albă de grâu 8 linguri,
- griș 4 linguri,
- praf de copt 10 g ( 1 plic),
- coajă de lămâie zaharisită 2 lingurițe.
- Pentru prăjit:
- ulei de palmier cca. 500 ml
- Pentru toping:
- smântână Pilos cca. 300 g,
- dulceață de afine/ vișine a la Panacris rețete aici (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html)
Mod de preparare
Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat făină pentru a obține un aluat ferm. Așa că m-am jucat un pic, am înfăinat mâinile și am făcut 8 bile mai mari cu gaură la mijloc, ce le-am pus la prăjit în uleiul încins.
Acestea s-au gătit la foc iute, întorcându-se de două ori pe fiecare parte. Din aluatul rămas am format 8 biluțe ce de asemenea le-am prăjit în uleiul încins. Pe o farfurie se așează un inel prăjit, se pun 2-3 linguri de smântână, apoi se adaugă o bilă și se adaugă din belșug dulceață de afine/vișine ((http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html) după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|