Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Postat de RODIMUR in Prajituri
3 Aug 2018 | 4479 vizualizari

Provocarea GastroArt Încep prin a mulțumi amfitrionului acestui concurs incitant pentru ideea de a scoate oarecum din uitare, savarinele de altădată. Îmi doresc de mult timp să fac savarine, nu neapărat de dragul lor, ci pentru a experimenta cât mai multe creații culinare franceze. Preocuparea aceasta o am cu mult înainte de a posta pe acest site articolul despre această prăjitură, care este, de fapt, poloneză și care s-a răspândit în întreaga lume. (https://www.bucataras.ro/articole/istoria-fascinanta-a-patiseriei-franceze-4-baba-cu-rom-83082.html) Cu această ocazie am bifat o nouă experiență culinară, ce mi-a umplut sufletul de bucurie... Am făcut o savarină uriașă, ceea ce se numește "Baba au rhum" în franceză. Am urmat o rețetă pe care o am de mult, dar care se aseamănă cu cea din provocare. Pentru ca aluatul dospit imi da uneori arsuri la stomac, il prefer pe acesta, care fiind mai usor si pufos se imbiba de minune cu siropul de rom, turnat din abundenta. Am optat să ornez savarina cu peltea de gutui și zahăr pudră, pentru că am vrut să evit, pe vremea asta caldă, riscul alterării frișcăi. Iar cu pelteaua de gutui, savarina mea arată foarte bine și are un gust minunat, pentru că am însiropat-o bine, fără rețineri. În fapt, la origine, savarina nu era decât o prăjitură veche, însiropată... Pentru ornarea cu peltea de gutui am apelat la rezerva mea de anul trecut:  https://www.bucataras.ro/retete/peltea-de-gutui-84493.html  

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 04.08.2018, 22:24
Combinatia suna senzational!
la 04.08.2018, 22:48
Iti multumesc frumos, Adriana, pentru apreciere!
la 05.08.2018, 09:33
la 05.08.2018, 10:51
Multumesc frumos, Cristina!
la 05.08.2018, 22:09
Mi s-a facut pofta
la 05.08.2018, 22:44
Ina, daca ai sti ce buna e, pufoasa si foarte aromata si insiropata, chiar ti-ar fi si mai tare pofta...! Merci!
la 06.08.2018, 09:15
Ce mult îmi place cum arată: perfectă, parfumată, pufoasă și ornată pe gustul meu! Bravo, Rodica! Și succes!
la 06.08.2018, 10:38
Iti multumesc frumos, Miki! Si sa stii ca
savarina mea este foarte parfumata si dulce de la siropul de rom, combinat cu gustul de vanilie...E o mare bucurie, pentru mine, ca mi-a iesit atat de buna aceasta Baba au rhum, la care visez de mult timp...!
la 06.08.2018, 12:58
Delicioasa!
la 06.08.2018, 13:40
Iti multumesc frumos, Dante!
la 06.08.2018, 22:41
Nu e deloc uriasa, e o prtie normala pentru mine
la 06.08.2018, 23:09
Am inteles, Xana si sa stii ca sunt de acord cu tine...!
la 07.08.2018, 00:43
Ce buna ar fi , chiar acum
la 07.08.2018, 07:02
Mihaela, imi pare rau, s-a terminat, dar fac alta pen tru tine, ca e tare buna, intr-adevar... Merci!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking