Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide

Postat de ancutsa in Prajituri
6 Oct 2016 | 4272 vizualizari
Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide

Chec pufos cu alune de padure, cacao, stafide, ciocolata cu lapte si coaja de portocala. Mi s-a parut haioasa pisicuta formata intr-o felie de chec, asa ca am luat-o la pozat :)  

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • un virf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 2 lingurite de cacao;
  • coaja de portocale la borcan;
  • stafide;
  • alune de padure;
  • putina ciocolata cu lapte;

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si alunele de padure macinate si amestecam cu o lingura. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Compozitia se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am lasat compozitia simpla.

Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna cele 2 compozitii, apoi se presara stafidele, coaja de portocale si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare.

Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/chec-cu-alune-de-padure-ciocolata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide

Postat de pusikmea

Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide

Am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.) Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2016, 14:46
la 06.10.2016, 15:24
Vin cu cafeluta!! Eu nu vad o pisica, parca e o gaina )
la 06.10.2016, 15:35
la 06.10.2016, 15:41
la 06.10.2016, 20:14
Ce chec bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking