Chec cu banana si nuca

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Ian 2013 | 4695 vizualizari
Chec cu banana si nuca

Aveam o banana ramasa ,statea stinghera,la fel si niste miez de nuca si am zis sa fac ceva cu ele sa nu se strice....vroiam sa testez si celebra dry cooker,aia chipurile care nu lipeste....vrajeala,ca tot a lipit...

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 banana
  • o mana de miez de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, pana devine ca o crema. Se adauga faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava mai mult de jumatate din compozitie, banana taiata rondele se aseaza peste compozitie, se pune si nuca. In compozitia ramasa se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se toarna peste banane. Se da la cuptorul incins, este gata cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se pudreaza. Se taie rece si se mananca cu pofta, cine are....

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banana si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Banana Bread

Postat de Reli_B

Desert Banana Bread

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...

Citeste continuarea

Desert banana bread

Postat de Oana

Desert banana bread

Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 14:31
la 29.01.2013, 14:33
la 29.01.2013, 14:34
Bun chec ai facut!
la 29.01.2013, 14:34
la 29.01.2013, 14:42

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking