Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia

Postat de ladydi in Dulciuri
30 Oct 2016 | 2882 vizualizari
Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia

Uitandu-ma pe bucataras.ro, fara sa caut ceva anume, mi-a aparut pe monitor reteta Chec cu branza de vaci si merisoare a utilizatorului “LaAncuta”(multumesc pentru idee) si cum aveam in frigider branza de vaci cu care nu prea stiam ce sa fac, iar aceasta reteta mi-a placut foarte mult, m-am “pus”pe treaba. :) Si uite asa am mai facut o reteta cu aluat...Bineinteles ca trebuia sa imi pun si eu amprenta personala si am adaugat cateva ingrediente. Pentru ca mai am niste branza de vazi, zile urmatoare o sa incerc si alta combinatie. :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g unt
  • 700 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 100 g amidon
  • 2 praf de copt
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • merisoare uscate
  • stafide
  • 2 linguri seminte de chia

Mod de preparare

Intr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina combinata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. Punem stafidele si merisoarele la scurs pentru cateva minute.Intre timp punem o parte de compozitie in forme de silicon, sau in tavi tapetate cu hartie de copt, adaugam fructele, amestecam usor, presaram semintele de chia, mai amestecam un pic, mai punem cateva fructe deasupra si dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 de minute. Se potriveste perfect cu o cafeluta sau un ceiut.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Panna cotta în straturi

Postat de simonacallas

Panna cotta în straturi

Am avut aproximativ 1000 ml compoziţie repartizată în 4 pahare/cupe a câte 250 ml: 500 ml panna cotta 250 ml jeleu kiwi 250 ml jeleu lămâie...

Citeste continuarea

Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 14:55
Bună fată Ancuța,dă tuturor rețetele ei delicioase! Bună ar fi o feliuță din pufoșenie!
la 30.10.2016, 15:10
Presupun ca de aceea punem retetele pe site, sa le impartasim cu toata lumea, nu? Eu va astept cu drag la o pufosenie
la 30.10.2016, 15:30
bun
la 30.10.2016, 17:10
la 30.10.2016, 17:34

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking