Chec cu cacao si sos caramel

Postat de marinicayou10 in Dulciuri
24 Apr 2012 | 4048 vizualizari
Chec cu cacao si sos caramel

Tin sa mentionez,ca acest sos de caramel,l-am vazut aseara pe blogul lui Pusik's Blog si am vrut sa il incerc si eu pe checul meu.A iesit foarte bun Trebuie incercat :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri apa fiarta
  • o esenta de rom sau vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri mari de cacao

Sos caramel

  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr frisca lichida

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu uleiul,apoi cu o cana de zahar si 6 lunguri de apa fierbinte.Amestecam bine si lasam deoparte
Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam cealalta cana de zahar si batem bine pana se topeste putin zaharul.Adaugam cele 6 linguri de apa fierbinte ramase, apoi galbenusurile,esenta si la urma faina cu praful de copt.Omogenizam bine.

Impartem compozitia in doua parti.O parte o amestecam cu cacao.

Cealalta parte,alba,o turnam in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.Compozitia cu cacao,o turnam pe mijloc,pe lung.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Sosul de caramel
Topim zaharul.Dam de pe foc si adaugam putin cate putin frisca lichida si amestecam bine pana se omogenizeaza.Adaugam jumatate din unt si punem din nou pe foc pana se topeste bine untul.Dam e pe foc si adaugam restul de unt,apoi amestecam bine.,bine pana se mai raceste si se ingroasa putin Cand checul este rece,turnam acest minunat caramel deasupra si servim :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura

Postat de RuxyRux

Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura

Se prepara crema: Se pune laptele  1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta. Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca...

Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de Pungasa_Rogue

Chec cu cacao

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.04.2012, 17:51
foarte bun;,;;o feliuta mica pentru mine
la 24.04.2012, 18:09
super bun,ca o coroana,e foarte frumoasa si gustoasa
la 24.04.2012, 18:36
la 24.04.2012, 18:43
Foarte bun checul tau
la 24.04.2012, 19:02
delicios

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking