Chec cu ciocolata (arici)

Postat de nadina73 in Dulciuri
6 Mai 2010 | 7510 vizualizari
Chec cu ciocolata (arici)

foarte bun,copii i-au spus arici

Ingrediente

  • 170 g faina
  • 70 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 vanilii
  • 3 cutii de mousse ciocolata
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de smantana(frisca lichida)
  • 1 lingurita  de unt
  • Umplut:-optional
  • nuca de cocos 4-5 linguri
  • capsuni 150g
  • zahar 2 linguri
  • 2 linguri de lapte
  • Decor:
  • migdale (pestisor)

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata

se amesteca  toate

Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston .

Se unge bine forma de chec cu putin unt ,apoi se pune jumatate din compozitia cu ciocolata dupa care  acest baston din cocos cu capsuni iar apoi cealalata jumatate de compozitie ramasa.In loc de bastonul cu cocos se pot  pune bucati de ciocolata

Se da la cuptor pt aproximativ 50 minute la 160 grade(faceti proba cu scobitoarea)

Cand e gata checul se pune glazura de ciocolata  preparata astfel : se topeste ciocolata cu smantana(frisca) si untul pe soba (2-3 minute cat sa se lege bine),apoi se orneaza cu migdale taiate

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata (arici)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu fineti

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulouri cu fineti

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand....

Citeste continuarea

Poale-n brau (prajite)

Postat de Jymy

Poale-n brau (prajite)

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 02:27
ela ca sa nu zici ca nu ma gandesc la tine
la 06.05.2010, 02:28
ti-am taiat o feliuta sa ai dimineata langa cafea
la 06.05.2010, 07:51
nadina , ma omori cu bunaciunile tale ............tocmai ma pregateam sa plec da numai ce vad "ariciul"......si cum sa plec fara sa-mi iau furculitele si sa pap si eu o feliuta.......excelent!
la 06.05.2010, 07:52
si unde mai pui ca sunt si prima pot sa iau cat vreau..................si sa ma mai gandesc daca ii las si lui ela
la 06.05.2010, 08:16
pana vine ela, papam noi tot

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking