Ingrediente
- Blat:
- 1 cana migdale
- 3 linguri cafea de cereale( INKA)
- 1/2 lingurita vanilie organica pudra, sau (3 pic esenta)
- 5 curmale proaspete
- 3 linguri miere
- 1 ceasca apa
- Crema:
- 1 cana capsuni
- 1 cana afine
- 1 lingura ulei palmier( sau unt de cocos)
- 3 linguri miere
- 1 lingura zeama lamaie
- 1 cana apa
- 200 gr nuci braziliene( reteta prevede caju ...eu nu am avut si am inlocuit)
- 1/2 lingurita pudra vanilie organica
- Sos de ciocolata:
- 2 linguri cacao
- 1 lingura carob( pudra de roscove, nu neaparat)
- 3 linguri ulei palmier
- 3 linguri miere
- vanilie un praf
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se proceseaza.
Eu am folosit robochef si am pus intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor. Consistenta blatului este una lipicioasa si cu un gust superb de cafea. ( Aveti grija sa nu-l papati asa, ca ramaneti fara blat)
Am pus compozitia in forma de blat de tort cu peretii detasabili nu inainte de a pune folie transparenta.
Am nivelat compozitia cu o spatula si am dat la rece pana am facut crema.
Crema:
Am pus toate ingredientele la blender si apoi am turnat peste blat.
Am dat la congelator.
Cand s-a intarit perfect am pus o farfurie deasupra si am rasturnat am scos folia si am mutat pe farfuria de tort.
Am facut sosul delicios de ciocolata:
Se amesteca toate ingredientele pentru sos pana se omogenizeaza si daca crema este prea groasa se pune putina apa cat sa rezulte un sos numai bun de intins pe tort.
Se decoreaza cu fructe de padure si capsuni dupa inspiratia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|