Tort moale Kinder Pinguin

Postat de alba_zori in Torturi
20 Aug 2013 | 7063 vizualizari
Tort moale Kinder Pinguin

Am facut acelasi tort de patru ori dupa cum se vede in poze,este un tort foarte apreciat si delicios,ajunge o felioara si te indragostesti de acest tort,super moale,ce sa mai zic,sa trec la fapte, nu?

Ingrediente

  • Pentru blat de ciocolata moale;
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 500 gr margarina
  • 900 ml lapte
  • 5 sticlute de rom de cate 2 ml fiecare de la Dr Oetker
  • 400 gr faina 000
  • 200 gr cacao
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 7 oua mari
  • 475 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru frisca;
  • 500 ml fisca hulala
  • 2 plicuri de foi de gelatina
  • 200 gr zahar
  • 2 sau 3 sticlute de aroma rom de cate 2 ml fiecare de la Dr Oetker
  • Pentru ornament;
  • bucati de visine,sau de zmeura,capsuni,fructe de padure(la alegere)
  • Pentru ciocolata plastica;
  • 1,2 kg ciocolata alba
  • 6 lg de miere
  • 6 lg de apa
  • 3 plicuri de foi de gelatina
  • zahar praf cu amidon, cat cuprinde(cam 1 kg)
  • colorant alimentar verde,galben,violet din albastru si rosu pt fluturasi

Mod de preparare

Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita!

Deci am inceput cu blatul:

-Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la inmuiat,cand a devenit omogena am lasat 5 minute deoparte.

-Am batut spuma ouale intregi cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat si zaharul in ploaie si mixat pana a devenit o spuma care scrie si e destul de lucioasa.

-Am adaugat faina cernuta,cacaua cernuta si ea,prafurile de copt,a devenit o compozitie mai dura care am diluat-o treptat amestecand mereu cu o lingura de lemn,cu compozitia de ciococolata si margarina pana a devenit si aceasta omogena.

-Am tapetat o forma de tort dreptunghiulara cu margarina si foaie de copt,am turnat compozitia si am pus la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru o ora aproape,verificand dupa 40 minute cu betisorul,cand iese curat este gata.Lasam la racit in tava.

-Am pregatit intr-un bol si spuma de frisca,am batut cu mixerul frisca rece de la frigider pana a devenit spuma tare.

-Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute,pana si-au triplat volumul,le-am strans cu mana de apa si le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 200 gr zahar,am amestecat bine,am incalzit putin pana a devenit ca un sirop si am asteptat un minut pana a devenit compozitia ca mierea groasa.

-Apoi am adaugat-o la frisca mea batuta spuma amestecand de jos in sus pana la omogenizare,am adaugat si aroma de rom,si lasat in bol cateva minute pana s-a ingrosat putin.Eventual la frigider cateva minute.Am taiat blatul in doua cu firul si cu mare grija am despartit cele doua felii de blat,si cu ajutorul unui carton bineinteles.

-Am umplut blatul cu spuma de frisca delicioasa,apoi am aranjat si fructele la rand.Am lasat cateva minute la frigider dupa care am asezat si cel de-al doilea blat deasupra.Bineinteles ca in jurul tortului am ingradit cu carton si hartie transparenta ca sa ramana forma asa.

Am lasat la odihnit pana am pregatit restul,florile,fluturasii,frunzulitele,etc.

Ciocolata plastica;

-Am pus pe baie de aburi 1,2 kg ciocolata alba ,6 linguri de miere,6 lg de apa si am lasat la inmuiat bine,a devenit ca o crema.

-Am pus si foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute si le-am stors bine de apa in mana,am adaugat putina apa si am dizolvat intr-o craticioara pe foc mic pana a devenit ca un sirop,am asteptat cateva secunde ca sa devina ca mierea si am adaugat-o la compozitia mea de ciocolata.

-Am pus totul intr-un bol acoperit cu folie alimentara si la frigider s-a racit.

-Dupa o ora am scos-o si lucrat-o cu zahar pudra cat cuprinde,am devenit ca o painica,asa cum se vede in poze,am impartit-o si am colorat-o cu diferite culori,galben pentru flori galbene,violet din albastru si rosu pentru fluturasi,dar mult am lasat verde si alb.

-Am intins verdele si am acoperit tortul cu ciocolata plastica verde,apoi am facut multi fluturasi,floricele cu formele mele,le-am lasat la intarit la temperatura camerei cateva ore,am acoperit tortul cu verdele intins bine si fluturasii,floricelele le-am lipit cu putina apa deasupra si iata rezultatul la patru torturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort moale Kinder Pinguin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort 1 Decembrie

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort 1 Decembrie

Pentru blat am mixat spuma ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si cafeaua fierbinte. Punem compozitia intr-o forma...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de CameliaComan

Desert cheesecake cu capsuni

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2013, 22:03
arata tare bine, dar totusi nu are prea multe sticlute de rom?
la 20.08.2013, 22:09
multumesc mult,nu are multe,sti de ce..ca sticlutele care le-am bagat eu aveau 2 ml,din alea mici mici si parca sunt slabute la aroma,depinde de calitatea lor,sunt si sticlute mai mari,eu am gasit asa mici..dar tortul a fost super apreciat
la 20.08.2013, 22:12
fff bn...atunci vreau o feliuta, se poate? pana nu intru la dieta...apoi nu mai cer nimic
la 20.08.2013, 22:14
Delicios si frumos!
la 20.08.2013, 22:22

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking