Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 70 g miere
- 50 ml lapte
- 50 g gris fin
- 50 g faina
- 40 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Crema:
- 400 ml frisca lichida
- 3 linguri lapte condensat
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura miere
- 1 plic gelatina alimentara
Stratul de ciocolata:
- 200 g ciocolata
- 40 ml frisca lichida
Glazura/Decor:
- 150 g ciocolata
- 40 ml frisca lichida
- 50 g fasii de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute.
Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20 min fiecare(testul scobitorii)
Pentru crema batem frisca, nu foarte tare ,cu zaharul vanilat,apoi adaugam mierea si laptele condensat.
Hidratam gelatina timp de 5 min in apa rece apoi o punem pe foc,o topim(atentie sa nu fiarba) si o adaugam cremei.
Punem 1/2 din crema peste blat si dam la rece 30 de min pana se intareste putin.
Apoi adaugam ciocolata topita si racita,restul de crema si celalalt blat.
Dam la rece pentru 2 ore apoi il glazuram si decoram cu fasii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|