Chec cu floare de trandafir

Postat de scortisoara in Prajituri
5 Sep 2012 | 3702 vizualizari
Chec cu floare de trandafir

Checul asta e numai bun cand vrei ceva dulce si n-ai timp sa faci ceva sofisticat... ca si mine in seara asta de altfel:)) Cum n-am mai mancat dulce de 2 zile (record pentru mine) am zis ca merit si eu macar vreo 2 -3 felii asa ca m-am pus pe treaba:)

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana si jumatate de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 3 cani de faina
  • un plic de praf de copt
  • vanilie
  • o cana de floare de trandafir conservata cu zahar (sau dulceata de trandafir insa scursa de sirop)

Mod de preparare

Intr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu praful de copt si mixam. De aici incolo nu vom mai folosi mixerul (!) si turnam celelalte 2 cani de faina cernuta treptat amestecand cu o lingura de lemn. O sa vi se para prea multa faina din cauza consistentei insa nu e asa ! Deci amestecam in continuare. La sfarsit adaugam floarea de trandafir si amestecam din nou. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina.

Dam checul in cuptorul preincalzit la foc mic-mediu vreo 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. 

Important este ca dupa ce il scoatem din cuptor sa-l lasam la racit vreo ora pentru ca coaja sa se intareasca. Asa va fi crocant la exterior si moale inauntru! Yum!

Dupa ce s-a racit (sau nu, depinde de cat de foame va este) se taie felii si se savureaza cu o cana de ceai sau lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu floare de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Christina

Postat de Constelatialeu

Prajitura Christina

Blatul 1 6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Postat de cris2711

Eierschecke-Prajitura Corinutei

1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2012, 21:43
Delicios!
la 06.09.2012, 09:36
la 06.09.2012, 10:59
bun bun
la 06.09.2012, 11:13
la 06.09.2012, 11:18

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking