Chec cu fructe confiate

Postat de susu in Prajituri
26 Ian 2011 | 7197 vizualizari
Chec cu fructe confiate

Un chec deosebit de bun, as manca in orice moment orice dulce care contine fructe confiate si uscate

Ingrediente

  • 200 g fructe uscate sau confiate (cirese, coaja de portocale, caise, ananas, curmale, papaya, ghimbir, merisor, curmale)
  • 50 g rahat diverse culori
  • 50 g stafide brune si aurii
  • 5 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 g unt

Mod de preparare

Stafidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana se face spuma. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Punem la unt fructele, o parte din faina si o parte de albus. Amestecam usor dupa care incorporam si cealalta parte. Coacem la foc mic pentru 45-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite...

Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Postat de oanapl

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2011, 14:31
ce bine arata
la 26.01.2011, 14:45
arata tare bine
la 26.01.2011, 14:57
este o nebunie
la 26.01.2011, 15:30
la 26.01.2011, 15:54

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking