Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Postat de oanapl in Dulciuri
17 Iun 2021 | 2520 vizualizari
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi deoarece este minunată. Sosul a ieșit puțin mai gros. Dacă doriți puteți să renunțați la amidon și să-l fierbeți câteva minute în plus până când se îngroașă suficient.

Ingrediente

  • 8 albușuri
  • 2 vârfuri de cuțit sare
  • 140 g zahăr
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • Esență de lămâie
  • 200 g unt topit (cu 82% grăsime)
  • 160 g făină
  • 200 g fructe confiate
  • 20g ciocolată
  • 50g alune de pădure tocate mărunt
  • -pentru sos:
  • 400g mure
  • 3 linguri zahăr
  • 10g amidon de porumb
  • 30ml apă rece

Mod de preparare

Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă.

Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare. Când au devenit consistente și spumoase pui zahărul tos (pe tot deodată) și esența de lămâie și pe cel vanilat și continui baterea la viteză mare până când obții o spumă densă, lucioasă și foarte tare (ca la bezea).

Peste spuma de albuș pui toate ingredientele deodată! Cerni făina, adaugi fructele confiate, ciocolata și alunele de pădure tocate mărunt și deasupra torni jumătate din untul topit.

Cu mișcări largi de sus în jos înglobezi toate componentele în spuma de albușuri. Torni și restul de unt topit și-l înglobezi ușor. Împarți compoziția de chec de albușuri în cele două forme pregătite și o nivelezi.
Introduci checurile în cuptorul preîncins la 170 C și le coci 35-40 de minute, până când se rumenesc frumos și trec testul cu scobitoarea.
Scoți formele cu chec de albuș din cuptor și le lași nemișcate 5 minute, apoi le răstorni pe un grilaj de bucătărie și le îndepărtezi hârtia de copt. Checurile au nevoie de aer ca să se răcorească încet. Se taie doar după răcirea completă.
Între timp pregătești sosul de mure. Pui murea la fiert cu zahărul pentru 10 minute. O mixezi și o treci prin sită. Sosul rezultat se pune la fiert.

Separat pui amidonul în apă rece și omogenizezi, apoi adaugi peste sosul de mure și  omogenizezi compoziția și o lași să fiarbă până când se îngroașă sosul, amestecând permanent. Lași să se răcească.

După ce s-a răcit checul, se feliază și se servește cu sos de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu piersici si bezea

Postat de rocsi_1612

Tarta cu piersici si bezea

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...

Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie si merisor

Postat de gurita_ta2005

Fursecuri cu lamaie si merisor

Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2021, 17:55
la 17.06.2021, 18:20
E bine să folosim albușurile rămase...!
la 17.06.2021, 19:04
arata tare bine!
la 17.06.2021, 19:39
Oricand este binevenita o felie de chec! Ti-a iesit grozav!
la 17.06.2021, 21:51

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking